facebook_pixel

7 kommentarer

 1. Profilbild
  Simon

  Ännu ett spel som får lov att vänta till hösten. Det börjar bli en ganska gedigen lista vid det här laget.

 2. Profilbild
  Linus

  Vet inte hur inkompetent och oerfaren skribenten egentligen är när det gäller Hearts of Iron men att påstå att Paradox har överträffat sig själva är att ta i något brutalt.

  En hemsk AI som ofta är passiv eller vägrar följa dina planer när ni är allierade, ett teknologiträd som har blivit så pass förenklad att det leder till att bara välja ett träd och följa rakt ner för att få det bästa som erbjuds, väldigt enkelt, kräver ingen tankekraft. Plus det faktum att du nu har divisioner och arméer, istället för brigader, divisioner, o.s.v som i tidigare spel i serien. Det faktum att du också inte kan skicka flygvapen eller flotta för att hjälpa i specifika strider gör det hela mycket löjligare och tråkigare, men jag antar även lättare för dom mindre intelligenta.

  Utöver detta har vi det faktum att pengar har helt tagits bort från spelet så du byter nu dina fabriker mot resurser, vilket inte bara är ologiskt utan också otroligt tråkigt om du är ett litet men relativt rikt land historiskt sett då du sitter i skiten i vilket fall. När det gäller land-strider så har det också förenklats från seriens tidigare installationer då manövrar och planering inte alls är lika viktigt utan det är hur bra utrustade dina trupper är och sen är det bara rusha för huvudstaden med den otroligt bra (jag skrattar högt) battle-planern som gör att AIn tar kontroll över dina trupper.

  Skrattretande 60/100 än så länge, hoppas starkt på att det förbättras med kommande patcher och DLC.

 3. Olle Agebro
  Olle Agebro

  Jag har spelat Paradox-spel sedan det första Europa Universalis och hoppas verkligen att du har förtroende både för mig och för redaktionens förmåga att välja rätt kritiker för rätt spel.

  Även om jag gillade det nördiga anslag studion hade under 00-talet tycker jag bara att de gjort bättre ifrån sig för varje titel de släppt – Europa Universalis IV, Stellaris och Hearts of Iron IV är fantastiska prestationer, inte minst för att de lyckas fånga in nya spelare utan att kompromissa sönder spelet för fansen. Visst, både teknologiträd och krigstaktik är kraftigt förenklade men för mig har det bara gjorts på ett sätt som gör min spelupplevelse roligare. Resursreformationen och det nya systemet för flyg och flotta har bara gett mig mer tid att fokusera det som jag älskar med Paradox spel: att förändra historien.

 4. Pingback: Det går bra för Paradox | Svenska PC Gamer

 5. Pingback: Krig! Första Hearts of Iron IV-expansionen bekräftad | Svenska PC Gamer

 6. Pingback: Imperator: Rome – Recension - Svenska PC Gamer

Svara

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.