facebook_pixel
Nedlagd Tomb Raider-remake har dykt upp, och du kan spela den!

Nedlagd Tomb Raider-remake har dykt upp, och du kan spela den!

2007 släpptes Crystal Dynamics Tomb Raider: Anniversary, en remake av Core Designs klassiska Tomb Raider från 1996. Mindre känt är dock att Core Design strax innan dess jobbade på en helt egen remake till den bärbara konsolen Playstation Portable, kallad för Tomb Raider: 10th Anniversary.

Tomb Raider: 10th Anniverasry lades ner till förmån för Tomb Raider: Anniversary (Crystal Dynamics hade vid det laget tagit över ansvaret som Tomb Raider-seriens vårdnadshavare) men har nu dykt upp på internet. Du kan ladda ner en alfaversion här, och här hittar du instruktioner för hur du går till väga för att installera spelet.

Tydligen försökte man också återvända delar av Tomb Raider: 10th Anniversary Edition för att göra ett Indiana Jones-spel (som inte heller släpptes) varpå Core Design bommade igen för gott i mars 2010.

Här är 27 spelminuter från det nedlagda Tomb Raider: 10th Annivesary Edition.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar