facebook_pixel
Handritade skräckspelet Mundaun släpps den 16 mars

Handritade skräckspelet Mundaun släpps den 16 mars

I somras introducerades vi för Mundaun, ett nytt handritat skräckspel av Hidden Fields och MVM Interactive. Och nu har spelet fått en ny utvecklardagbok som fokuserar på den kreativa processen, och i samma veva avslöjar att lanseringen har spikats till den 16 mars via Steam (och Epic Games Store).

I den nya videon får vi följa med Hidden Fields Michel Ziegler, som förklarar hur hans teckningar överförs till 3d-modeller i Mundaun. I korthet följer han “chokladkaninprincipen”, det vill säga tvådimensionellt papper som lindas runt ett tredimensionellt innanmäte, ungefär som chokladkaninernas foliepapper. Michel Ziegler delar även med sig av ett personligt suddgummitrick, som låter honom skapa snygga och övertygande texturer.

Här är den nya utvecklardagboken för Mundaun.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar