facebook_pixel
Cyberpunk 2077 tappar spelare tre gånger snabbare än The Witcher 3

Cyberpunk 2077 tappar spelare tre gånger snabbare än The Witcher 3

Cyberpunk 2077 må vara den största pc-lanseringen någonsin och en mångmiljonsäljare av rang, men jämfört med utvecklarna CD Projekt Reds tidigare guldkalv The Witcher 3: Wild Hunt står det sig slätt på ett avgörande område: bibehållandet av spelarnas intresse bortom de första veckorna.

Githyp rapporterar nämligen att Cyberpunk 2077 har förlorat Steam-spelare tre gånger snabbare än The Witcher 3 gjorde under lanseringsperioden, då 79 procent av de ursprungliga spelarna redan har lämnat Night Citys gator bakom sig (eller tagit paus i väntan på fler uppdateringar, som måhända åtgärdar de omtalade buggarna).

Trots detta sitter Cyberpunk 2077 på ett “mestadels positivt” Steam-omdöme, så det kan också vara så pass enkelt att spelare har haft en del extra tid över under den pandemipräglade julledigheten, och därför tog sig igenom äventyret relativt snabbt. Kanske stiger siffrorna igen när de tförsta gratis-dlc:t är tillgängligt?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar