facebook_pixel
Cryteks nya AAA-projekt låter väldigt mycket som ett nytt Crysis

Cryteks nya AAA-projekt låter väldigt mycket som ett nytt Crysis

Tyska studion Crytek har fem väldigt kämpiga år bakom sig. I slutet av 2016 stängde man ner fem(!) studior, och man sade upp ännu mer personal kort därpå. I början av 2018 slutade också Cevat Yerli som Cryteks vd, och sadlade istället om till “strategisk aktieägare”. Nu är det dock nya tider!

Vid sidan av Hunt: Showdown (som fick ett enspelarläge i somras) håller nämligen Crytek på att utveckla ett nytt AAA-projekt, som låter väldigt mycket som en fortsättning på Crysis-serien (varav det första spelet fick en remaster i höstas, som Thomas Petersson gav betyget 69 procent i vår recension).

Via den egna hemsidan eftersöker nämligen Crytek en speldesigner för ett icke annonserat spel, där ett eller fler skeppade AAA-spel (“helst ett fps”) och “djup passion för spelande, helst sandlåde-fps” listas som direkta krav. Frågan är således främst om vi kommer få ett regelrätt Crysis 4 eller en själslig uppföljare?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar