facebook_pixel
ChipTone är ett gratisprogram för att enkelt skapa egna ljudeffekter

ChipTone är ett gratisprogram för att enkelt skapa egna ljudeffekter

Om du vill skapa dina egna ljudeffekter till ett spel eller annat konstnärligt projekt (eller bara för skojs skull) så finns det en hel del alternativ där ute. Få är dock så lätta att använda och gratis som ChipTone.

ChipTone uppmärksammades av våra internationella kollegor och finns att använda helt gratis på itch.io. Det är helt enkelt ett program som låter dig skapa chiptune-ljud baserade på ljudeffekter med klassisk 8-bitarscharm.

Du kan mecka med flera olika effekter och paneler, och sedan snabbt spara ner den färdiga ljudeffekten som en wav-fil. Eller varför inte göra som jag och trycka Randomize tills något fränt dyker upp?

Just nu innehåller ChipTone bara en synt men en sequenser och en sampler är under utveckling. Verkligen inte dumt för något som alltså inte kostar en krona att använda! Vill du dessutom stödja utvecklarna SFB Games kan du ju kolla in deras finfina äventyr Tangle Tower och Detective Grimoire.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar