facebook_pixel
Lord of the Rings Online kommer få grafisk översyn inför Amazons tv-serie

Lord of the Rings Online kommer få grafisk översyn inför Amazons tv-serie

Förra veckan fick vi reda på att (blivande?) svenska spelgiganten Enad Global 7 (EG7 i folkmun) har köpt Daybreak Game Company, studion som tidigare gick under namnet Sony Online Entertainment, och har gett oss onlinerollspel som Everquest, Planetside, The Matrix Online och Star Wars Galaxies.

Även Lord of the Rings Online och DC Universe Online faller under Daybreak Game Companys paraply, och nu har EG7 detaljerat stora planer för duon i en färsk presentation.

På Sida 19 får vi reda på att man “planerar visuella och tekniska uppdateringar för Lord of the Rings Online på pc och nästa generations konsoler, i syfte att kapitalisera på Amazons rejält omskrivna stora investering (omkring 500 miljoner dollar) i Lord of the Rings tv-serie” under 2022. Lite tidigare, under fjärde kvartalet 2021, väntar DC Universe Online liknande ingrepp med “moderniserad grafik, uppgraderingar av viktiga spelsystem för att kapitalisera på nextgen-konsolernas tillväxtcykel för signifikanta tillväxtmöjligheter”. Ett “nytt projekt” listas även på samma sida, vilket får oss att anta att Daybreak Game Company kommer få ansvaret även för detta.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar