facebook_pixel
Forskningsfirma: Among Us är det mest populära spelet någonsin

Forskningsfirma: Among Us är det mest populära spelet någonsin

2020 har varit rätt skonsamt för spelbranschen. Cyberpunk 2077, World of Warcraft: Shadowlands och Steam har slagit rekord på löpande band, och däremellan har vi även hittat indieutvecklade, sociala succér som Fall Guys: Ultimate Knockout, Phasmophobia och Innersloths partydeckare Among Us.

Nu slår forskningsfirman Superdata (nej, jag har inte hört talas om dem tidigare heller, så ta deras utsagor med en nypa salt) fast att just Among Us är “det mest populära spelet någonsin sett till månatliga spelare”, med ungefär en halv miljard aktiva användare i november (inklusive pc-, mobil- och konsolversioner).

Och inte lär Among Us bli mindre populärt av att det alldeles nyligen lanserades till både Epic Games Store och Nintendos bärbara konsol Switch, och av att det kommer få fortsatt stöd av utvecklarna.

Här är en trailer för den nya Airship-kartan till Among Us, som släpps tidigt nästa år.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar