facebook_pixel
World of Warcraft-veteran har lämnat Blizzard, är “missnöjd med spelets nuvarande skick”

World of Warcraft-veteran har lämnat Blizzard, är “missnöjd med spelets nuvarande skick”

I slutet av oktober spikades lanseringsdatumet för World of Warcraft: Shadowlands till måndagen den 23 november, efter en smärre försening. Intresset förblir ändå skyhögt, då förbokningarna är de högsta hittills för en World of Warcraft-expansion. Men alla är ändå inte nöjda med situationen.

Via Twitter har nämligen speldesignern Chris Kaleiki meddelat att han har lämnat Blizzard, efter tretton år hos World of Warcraft-teamet. I en 15 minuter lång video här nedan berättar han också varför, där han förklarar att han varit “missnöjd med [World of Warcrafts] nuvarande skick ett tag, förmodligen för långe”, och att spelets egna och allt mer dominerande story har gått ut över de berättelser som spelarna brukade skapa på egen hand.

Mer specifikt lyfter Chris Kaleiki fram guild-systemets minskade betydelse, som var väldigt viktigt i det ursprungliga World of Warcrafts endgame-skede, och tvingade spelare att verkligen förlita sig på varandra. “Det kunde kännas väldigt begränsande ibland, men sist och slutligen skapade det sammanhållning” säger han.

Chris Kaleiki avslutar dock med att säga att “World of Warcraft och Blizzard kommer klara sig fint i det långa loppet”, och att han “hejar på Shadowlands” och ser fram emot att spela det, och vet att det kommer bli “väldigt framgångsrikt”. Själv hoppas han dock få jobba på “nästa stora, virtuella värld istället”.

Här Chris Kaleikis video om varför han lämnade Blizzard Entertainment.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar