facebook_pixel
Rättegången mellan Epic Games och Apple inleds i maj 2021

Rättegången mellan Epic Games och Apple inleds i maj 2021

I augusti förklarade Fortnite-utvecklarna Epic Games krig mot Apple och Google, i syfte att se till att man tjänar mer pengar på Fortnites mikrotransaktioner. Retoriken trappades upp några veckor senare då Epic Games ordnade en Free Fortnite-turnering, med ett ondskefullt Apple-skin i potten.

Den senaste tiden har pajkastningen svalnat rejält, men det rör sig förmodligen om lugnet före stormen; via Gamesindstry har vi nämligen fått reda på att rättegången mellan Epic Games och Apple kommer inledas den 3 maj 2021, och innan dess kommer en “case management conference” (i syfte att strömlinjeforma den faktiska rättegången) äga rum den 19 oktober, följt av en konferens den 12 april 2021, då man kommer fastställa om rättegången blir digital, fysisk eller en blandning av de båda, beroende på coronaläget.

Microsoft har även följt upp sitt Epic Games-stöd genom att publicera en lista med tio punkter (som förvisso inte nämner Epic Games eller Apple vid namn) där man bland annat lovar att man inte kommer försöka blockera andra digitala butiker på Windows (till förmån för Microsoft Store), och att man man inte kommer blockera appar baserade på utvecklarnas affärsmodell, eller hur de levererar innehåll och tjänster (däribland betalningsmetoder som kringgår Microsoft Store inuti apparna, vilket är hela kruxet i grälet mellan Epic Games och Apple).

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar