facebook_pixel
Nytt speedrun-rekord för Spelunky 2 klockar in på under tre minuter

Nytt speedrun-rekord för Spelunky 2 klockar in på under tre minuter

Spelunky 2 släpptes för några dagar sedan via Steam (en tioprocentig rea sträcker sig fram till nästa veckas tisdag, den 6 oktober) och Fredrik Eriksson tog emot spelet med öppna armar då han förärade det betyget 86 procent i vår recension, tillsammans med omdömet “oförglömligt” och “föränderligt”.

Spelunky 2 har även snabbt fått ett rykte om sig att vara betydligt svårare än dess redan erkänt knepiga föregångare, men trots detta har speedrun-rekordet redan pressats ner under tre minuter, som synes i videon här nedan. Den exakta tiden skrivs till 2:53:766 av Youtube-användaren d_tea, och liksom fallet var i originalspelets speedrun-försök är teleportören en viktig komponent, som under detta försök hittas redan i den andra Dwelling-nivån, vilket även är det tidigaste möjliga tillfället som den överhuvudtaget kan dyka upp. Snacka om flyt!

Här är det nya speeedrun-rekordet i Spelunky 2.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar