facebook_pixel
Microsoft bekräftar att alla förstapartsspel till Xbox Series X “kommer till pc”

Microsoft bekräftar att alla förstapartsspel till Xbox Series X “kommer till pc”

Om två veckor, tisdagen den 10 november, släpps de nya konsolerna Xbox Series X och Xbox Series S. De senaste åren har samtliga förstapartsspel till Xbox One (den nuvarande Xbox-konsolen) även kommit till pc, och nu har Xbox-chefen Phil Spencer försäkrat oss om att man ämnar fortsätta på det här sättet.

I en intervju med Gamereactor talar Phil Spencer nämligen om förväntningarna man byggt hos pc-spelare de senaste åren. “Om vi skeppar ett förstapartsspel så kommer det till pc”, och “om vi skeppar ett förstapartsspel till pc så kommer det till Steam och vår egna butik”. Han höjer dock ett varningens finger för att “vissa tajming-detaljer för när vissa saker händer” fortfarande kan komma i vägen”, vilket för all del lämnar dörren öppen för tidsexklusiviteter, men förmodligen inte strategiska och medvetna sådana från Microsofts håll.

Phil Spencer tillägger också att den högsta målsättningen inom Xbox-teamet är “hur många människor som spelar på Xbox”, och att man med “på Xbox” inte menar den fysiska konsolen, utan Xbox-ekosystemet. Alla tecken pekar således mot att Microsoft kommer fotsätta bredda vingarna, så du kan nog se fram emot att få spela numera Microsoft-ägda The Elder Scrolls, Fallout och Doom på pc dag ett i fortsättningen också.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar