facebook_pixel
Larian är trötta på hur tråkiga era Baldur’s Gate 3-karaktärer är

Larian är trötta på hur tråkiga era Baldur’s Gate 3-karaktärer är

Baldur’s Gate 3 är redan en succé. Alltså har tusentals spelare redan skapat tusentals nya karaktärer i spelets omfattande karaktärsbyggare. Och det verkar som att de allra flesta har skapat ungefär samma gubbe.

Utvecklarna på Larian har nämligen kastat lite shade på sina spelare efter att ha sett vilka de vanligaste valen de gjort med sina karaktärer. Det har nämligen visat sig att den genomsnittliga Baldur’s Gate 3-protagonisten ser ut så här:

Bild på genomsnittskaraktären i Baldur's Gate 3.

För att citera utvecklarna själva:

– Grattis, ni har i princip skapat standardversionen av en Vault Dweller. Vad fan, hörni? Vi gav er demonögon, horn, och svansar! Vi är extremt besvikna. Gör något kul. Vi jobbade hårt på det här!

Huruvida det här kommer att inspirera fler spelare att experimentera mer och gå utanför sin bekvämlighetszon återstår att se. Men kom igen, lite fantasi kan man väl ha. Alla behöver inte spela som Tom Hollands tråkiga lillebror.

Den här lilla sparken mot spelarna kommer samtidigt som nyheter om spelets senaste hotfix som bland annat fixar ett par krascher och mer kända buggar. För en full lista, spana in blogginlägget.

Och glöm heller inte att läsa vår maffiga artikel om spelet!

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar