facebook_pixel
Genshin Impact är den största globala kinesiska spelanseringen någonsin

Genshin Impact är den största globala kinesiska spelanseringen någonsin

Tidigare den här veckan släpptes Genshin Impact, ett synnerligen The Legend of Zelda: Breath of the Wild-doftande actionäventyr, som därtill är helt gratis att ladda och ner och spela via den officiella hemsidan, med möjlighet att spendera riktiga pengar på in-game-krafs av olika slag.

Nu rapporterar South China Morning Post (via PC Games N) att Genshin Impact redan är den största kinesiska spellanseringen någonsin (globalt sett), med 5,3 miljoner förhandsregistreringar via den officiella hemsidan utanför Kina, en siffra som klättrar ända upp till 16 miljoner om man räknar med de kinesiska nedladdningarna för pc-, Playstation 4- och mobilversionerna. Analysfirman Qimai Data tillägger att Genhsin Impact just nu är den näst mest inkomstbringande titeln på kinesiska App Store, och spelet är även en hit på Twitch med nästan 55 000 samtidiga tittare i detta nu, vilket räcker till en global fjärdeplats (“bara chatta”-kategorin borträknad).

Här är lanseringstrailern för Genhsin Impact.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar