facebook_pixel
Den mest populära Baldur’s Gate 3-romansen har avslöjats

Den mest populära Baldur’s Gate 3-romansen har avslöjats

Den 6 oktober lanserades rollspelet Baldur’s Gate 3 i early access via Steam. Utvecklarna Larian Studios beskrev det första dygnets försäljning som “galen”, även om man också har utryckt visst missnöje över spelarnas “tråkiga karaktärer”. Och nu har man passat på att presentera lite festlig statistik!

Larian Studios har nämligen avslöjat att hunden i Baldur’s Gate 3 har klappats över 400 000 gånger, och att (spoilervarning!) Gale är det mest populära romansalternativet, då han har uppvaktats av 33 procent av spelarna. Shadowheart tar en fin silvermedalj med 31 procent, medan blott 1,37 procent av spelarna “har sovit ensamma”.

Statistiskkavalkaden avrundas med antalet spelare som “försökt stjäla ringen” (5,87 procent), “sugit på en tå” (26,3 procent) och “hoppat ner i ett svart hål utan feather fall” (40, 79 procent), medan 74,85 procent av spelarna valda att ta tieflingarnas parti, och 25,15 procent istället allierade sig med Minthara.

Baldur’s Gate 3 har även fått en ny uppdatering med fokus på justerade mellansekvenser (en goblin försöker inte längre vrida nacken av sig) och ett sångframträdande. En hel hop tekniska åtgärder har givetvis också implementerats, och du kan läsa om dem i detalj (tillsammans med ovan nämnda statistik) på Steam.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar