facebook_pixel
Cyberpunk 2027 är “klart för pc”, CD Projekt Red mordhotas över förseningen

Cyberpunk 2027 är “klart för pc”, CD Projekt Red mordhotas över förseningen

I förrgår försenades Cyberpunk 2077 en tredje gång, från det tidigare planerade datumet den 19 november till den 10 december. Detta ledde till upprörda känslor på internet, och regelrätta mordhot riktade mot CD Projekt Reds anställda, vilket fick Andrzej Zawadzki, senior game designer, att ryta till.

– Jag förstår att ni känner er arga och besvikna, och vill göra era röster hörda, skriver Zawadzki på Twitter. Men att skicka dödshot till utvecklarna är fullständigt oacceptabelt, och bara fel. Vi är människor, precis som ni.

I ett samtal med investerare har även CD Projekt-vd:n Adam Kiciński pekat ut Playstation 4- och Xbox One-versionerna av Cyberpunk 2077 som anledningarna bakom förseningen.

– Spelet är klart för pc:n och flyter fint på nästagenerationskonsolerna, och hade kunnat skeppas vid utsatt datum på de plattformarna. Trots att spelet har certifierats av både Sony och Microsoft på de nuvarande konslerna så kräver dock de avslutande optimeringsprocesserna för ett sådant massivt och komplext spel extra tid.

Adam Kiciński beskriver också det nya lanseringdatumet som “stadigt”, men “inte fullständigt skrivet i sten”, och att man “kanske inte känner sig bekväma, men självsäkra”. Michal Nowakowski, affärsansvarig, låter även han lite velande, då han på frågan om Cyberpunk 2077 definitivt släpps den 10 december svarade “det är mer eller mindre vad jag säger, antar jag – ja”. En fjärde försening känns därmed inte som en fullständig omöjlighet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar