facebook_pixel
Blade Runner: Enhanced Edition försenas på obestämd tid

Blade Runner: Enhanced Edition försenas på obestämd tid

Tidigare i år annonserades Blade Runner: Enhanced Edition, en remastrad version av Westwoods peka-och-klicka-äventyr från 1997. De ursprungliga planerna var att spelet skulle släppas någon gång under återstoden av 2020, men nu har projektet stött på patrull, och försenats på obestämd tid.

Stephen Kick, vd för Nighdive Studios, har bekräftat nyheterna för Eurogamer, och säger att hinder har uppstått i form av den gamla tekniken som spelet använder. Därtill har Nighdive heller inte lyckats hitta den ursprungliga källkoden med tillhörande assets, vilket betyder att man istället kommer behöva baklängeskonstruera koden och utveckla nya verktyg för att komma åt karaktärsmodeller och texturer i högre upplösningar. Allt detta innebär att spelet “tar lite längre tid än väntat”, och det uppdaterade introt (som vi kollade in förra månaden) lär också missa det ursprungliga målet på 60 fps, och istället presenteras i 30 bildrutor per sekund med filmkornseffekter.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar