facebook_pixel
Baldur’s Gate 3 fördubblar hårddiskkravet inför kvällens early access-debut

Baldur’s Gate 3 fördubblar hårddiskkravet inför kvällens early access-debut

I augusti spikades systemkraven och de rekommenderade specifikationerna för Larian Studios nya rollspel Baldur’s Gate 3. Nu har de emellertid uppdaterats inför kvällens early-access-lansering via Steam, och hårddiskkravet har svällt med över det dubbla, från 70 GB till hela 150 GB ledigt utrymme.

I själva verket kommer dock Baldur’s Gate 3 inte kräva 150 GB när du installerar det ikväll, snarare runt 80 GB enligt Larian Studios Michael Douse, som dock tillägger att “vi vill att ni ska ha åtminstone 150 GB ledigt utrymme för att det är bra för er”. Implikationerna är således att Larian Studios förväntar sig att Baldur’s Gate 3 kommer växa till 150 GB under early access-fasens gång, så ha det i åtanke innan du installerar det på en SSD.

Här är Michael Douses tweet om de uppdaterade hårddiskraven för Baldur’s Gate 3.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar