facebook_pixel
Age of Empires 3: Definitive Edition är ute nu, men mottagandet är inte lysande

Age of Empires 3: Definitive Edition är ute nu, men mottagandet är inte lysande

2018 släpptes Age of Empires: Definitive Edition, en nyversion av Ensemble Studios klassiska rts från 1997. Jocke Kilman nöjde sig dock med att det dela ut betyget 60 procent, tillsammans med omdömet “en trogen och gedigen uppdatering av ett spel som tyvärr inte är lika roligt att spela längre”.

Age of Empires 2: Definitive Edition, som släpptes i fjol, var dock en betydligt mer munter historia, som fick Jocke Kilman att dra på smilbanden och sträcka sig till betyget 80 procent, och slutomdömet “en gedigen remaster som putsar till historiens vingslag en aning”. Och nu är Age of Empires 3: Definitive Edition redan här!

Användaromdömet på Steam är dock inte lysande, och skrivs till blott “blandat” baserat på de drygt 1500 recensioner som i skrivande stund trillat in sedan lanseringen igår kväll. Spelet påstås bland annat ha “AI som fortfarande inte fungerar på havskartor”, “kärnmekanik som offrats till förmån för historisk korrekthet”, och anklagas dessutom för att vara “buggigt och ofärdigt”. Återstår att se vad Jocke Kilman tycker!

Här är lanseringstrailern för Age of Empires 3: Definitive Edition, tillsammans med en överblicksvideo.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar