facebook_pixel
Ubisofts vd ber om ursäkt till “alla som skadats” av opassande beteende på arbetsplatsen

Ubisofts vd ber om ursäkt till “alla som skadats” av opassande beteende på arbetsplatsen

Under sommarens gång har otaliga högt uppsatta personer hos Ubisoft lämnat sina jobb, som ett resultat av de pågående interna utredningarna om olämpligt beteende på arbetsplatsen. Och under gårdagen, strax innan Ubisoft Forward-presentationen, passade vd:n Yves Guillemot på att återigen be om ursäkt.

Yves Guillemot uttalade sig också om ärendet i juli, men har nu alltså valt att åter ta till orda, denna gång i videoform. Han säger att han ber om ursäkt till “alla som skadats”, och att Ubisofts interna system har misslyckades med att beskydda de drabbade från de problematiska individernas beteende.

Man har vidtagit åtgärder för att “avlägsna eller sanktionera de som brutit mot våra värderingar och uppförandekod”, och jobbar hårt för att förbättra processerna, såväl som utökad inklusivitet och diversitet över hela företaget. Ubisoft kommer därför investera “ytterligare en miljon dollar” i sitt eget examensprogram under de fem kommande åren, för att skapa möjligheter för underrepresenterade grupper, inklusive kvinnor och icke-vita.

Yves Guillemot nämner också den färska fadäsen då man valde att låta en terroristgrupp i mobilspelet Tom Clancy’s Elite Squad representeras av en numera borttagen knuten näve (näst intill identisk med den som Black Lives Matter-rörelsen använder). Ubisoft “fördömer alla som använder våra spel för att sprida hat eller toxicitet”, och tillägger att man “stöder Black Lives Matter-rörelsen fullt ut”, och att man genomfört ytterligare en donation till NAACP Legal Defense Fund. Slutligen tackar Yves Guillemot också alla Ubisoft-anställda för deras arbete under de fortfarande svåra “jobba hemifrån”-förhållandena, och ber alla fans att hålla sig friska och säkra.

Här är Yves Guillemots videomeddelande i dess helhet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar