facebook_pixel
Razer har läckt personlig information från över 100 000 användarkonton

Razer har läckt personlig information från över 100 000 användarkonton

Enligt en rapport av Volodymyr “Bob” Diachenko, självständig datasäkerhetskonsult, har datortillbehörstillverkaren Razer oavsiktligt läckt personuppgifter från över 100 000 användarkonton. Adresser och telefonnummer ingår, men tack och lov har kreditkort och lösenord hållits hemliga.

I ett uttalande till våra internationella kollegor bekräftar Razer det skedda, och säger att läckan beror på en “felkonfigurerad server”. Läckan åtgärdades den 9 september, förra veckans onsdag, innan den blev allmän kännedom. Razer ber också om ursäkt för fadäsen, och försäkrar oss om att man kommer gå igenom IT-säkerhet och -system, och att kunder som har frågor kan maila till [email protected] för mer information.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar