facebook_pixel
Michel Ancels avhopp till trots – Ubisoft planerar visa Beyond Good and Evil 2 nästa år

Michel Ancels avhopp till trots – Ubisoft planerar visa Beyond Good and Evil 2 nästa år

Förra veckan meddelade Rayman- och Beyond Good & Evil-skaparen Michel Ancel att han kommer lämna spelbranschen, efter över 30 års trogen tjänst. Wild och Beyond Good and Evil 2 kommer således färdigställas utan hans hjälp, och nu har Ubisoft uppdaterat oss om läget för det sistnämnda.

Guillaume Brunier, senior producer för Beyond Good and Evil 2 (som ibland fortfarande går under namnet Beyond Good & Evil 2, red ut det där, Ubisoft!) säger att Michael Ancel inte har varit direkt involverad i utvecklingsarbetet de senaste åren (Ancel har beskrivit utvecklingsteamen för både Wild och Beyond Good and Evil 2 som “autonoma”), och att man kommer “fortsätta följa hans vision” även i fortsättningen.

Vidare tillägger Guillaume Brunier att man nyligen passserade “en viktig intern milstolpe”, och att man också har adderat Ubisoft Paris som partnerstudio, och att det huvudsakliga teamet i Montpellier har utökats med “mycket nytt folk” det senaste halvåret. Nästa milstolpe för utvecklingen är att visa upp spelet på nytt någon gång under nästa år, även om man fortsättningsvis kommer ta “tiden som krävs för att få det rätt”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar