facebook_pixel
Michel Ancel var under intern utredning innan han lämnade Ubisoft

Michel Ancel var under intern utredning innan han lämnade Ubisoft

Förra veckan avslöjade den hyllade regissören Michel Ancel att han plötsligt lämnar både Ubisoft och spelbranschen i stort. Det slog ner som en bomb då men nu kan vi ha en tydligare bild av vad som ledde fram till beskedet.

Nu kan dock den franska tidningen Libération avslöja att Ancel – som är mest känd som skaparen av Rayman och Beyond Good & Evil – innan sin plötsliga pensionering var under intern utredning för vanskötsel av Beyond Good & Evil 2-projektet samt för att ha “skapat en fientlig arbetsmiljö”.

Detta presenterades i två intervjuer (översatta av användare på ResetEra) med både Ancel och Ubisoft som bekräftar att utredningen var ett faktum. Enligt anställda ska Ancel ständigt göra stora förändringar till spelet som orsakat att många månaders arbete plötsligt fick kastas bort. Han ska även ha behandlat anställda illa vid flera tillfällen.

– Han kunde förklara för dig att du är ett geni, att din idé är fantastisk, och sedan plocka isär dig i ett möte genom att säga att du är skit, att det du gör är värdelöst, och sedan inte prata med dig på en månad.

Ancel har i sin tur svarat på anklagelserna på sin Instagram med att de är “fake news” och hävdar att han lämnade Ubisoft på eget bevåg. Ubisoft har å sin tur svarat till Kotaku att utredningen fortfarande pågår och att de inte har mer att kommentera i nuläget.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar