facebook_pixel
Metal Gear Solid 1 och 2 har överraskningssläppts på GOG

Metal Gear Solid 1 och 2 har överraskningssläppts på GOG

Hideo Kojima och Konamis klassiska stealthserie Metal Gear har inte alltid haft en så tydlig närvaro på pc. Trots att flera delar i serien faktiskt har släppts på plattformen har vi fram tills nyligen inte haft lättillgängliga digitala versioner av de mest klassiska spelen.

Detta har – till viss del – plötsligt förändrats när Konami nu har släppts Metal Gear (originalet från 1987) samt Metal Gear Solid och dess uppföljare Metal Gear Solid 2 på GOG.

Samtliga spelen har tidigare släppts på pc men aldrig digitalt, så det är något av en kulturgärning. Tyvärr har vi ingen indikation att övriga spel i serien – som den fantastiska tredje delen Snake Eater – kommer att komma till pc för första gången, men det är åtminstone en liten present till alla Solid Snake-fans där ute.

I samma veva har Konami dessutom släppt Konami Collector’s Series: Castlevania & Contra som innehåller fem spel från NES-tiden i ett hyfsat prisvärt paket.

Vad det här innebär för dessa tre seriers framtid kan vi bara spekulera i. Vill Konami muskla sig in på pc-marknaden efter succén med Kojimas Death Stranding? Och när kommer de egentligen släppa en pc-version av Snatcher?

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar