facebook_pixel
Gods & Monsters bytte namn på grund av energidryckstillverkare

Gods & Monsters bytte namn på grund av energidryckstillverkare

Förra vecka avtäcktes Immortals Fenyx Rising (du har väl läst vårt hands-on-test?), spelet som fram tills alldeles nyligen gick under det mer minnesvärda namnet Gods & Monsters. Den officiella anledningen bakom namnbytet ska vara en “uppdaterad vision”, men den verkliga orsaken verkar vara en helt annan.

Advokatbyrån Hoeg Law har nämligen laddat upp en 26 minuter lång Youtube-video där man går igenom rättsliga dokument från energidryckstillverkaren Monster Energy, som ansåg att titeln Gods & Monsters skulle kunna “skada dess verksamhet” på grund av Monster Energys egna regelbundna närvaro inom spelindustrin.

Ubisoft förnekade uppsåt i maj, men valde ändå att genomföra namnbytet kort därpå, sannolikt för att det inte vore värt tiden, pengarna och energin (höhö) för att inleda den rättsliga process som Monster Energy eftersökte.

Här är Hoeg Laws video om Gods & Monsters namnbyte.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar