facebook_pixel
Final Fantasy XVI kan ligga närmare i tiden än vi tror

Final Fantasy XVI kan ligga närmare i tiden än vi tror

Tidigare den här månaden avtäcktes Final Fantasy XVI med hjälp av en trailer under Sonys Playstation 5-stream. För en gångs skull valde utvecklarna Square Enix att inte brassa på med en förrenderad, lyxig filmsnutt, utan visade istället sekvenser ur den faktiska spelmotorn. Och nu har man förklarat varför.

Under en Tokyo Game Show-panel (via PC Games N) kommenterade nämligen producenten Naoki “Yoshi-P” Yoshida ärendet, och sade att trailern baseras på Square Enix egna uppfattning om det möjliga releasedatumet.

– Jag såg vissa kommenterar som hävdade att om vi [släppte en trailer som var fullständigt förrenderad] så skulle de inte få se spelet släppas innan 2035. Så vi beslöt oss för att släppa en riktig trailer.

Med andra ord vill Square Enix ge oss intrycket att Final Fantasy XVI inte ligger alltför långt fram i tiden, och i mitten av oktober kommer vi få fler detaljer, då en hemsida kommer gå upp tillsammans med karaktärsporträtt.

Vi kan dock räkna med att pc-versionen av Final Fantasy XVI kommer lanseras ett bra tag efter konsolversionen; Final Fantasy VII Remake kommer till pc först någon gång i vår som allra tidigast, som ett resultat av den sedan länge välkända, årslånga konsolexklusiviteten. Kommer samma mönster upprepas med Final Fantasy XVI?

Här är den några veckor gamla annonseringstrailern för Final Fantasy XVI.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar