facebook_pixel
Eiyuden Chronicle är det tredje mest framgångsrika Kickstarter-spelet någonsin

Eiyuden Chronicle är det tredje mest framgångsrika Kickstarter-spelet någonsin

Crowdfunding-boomen är i mångt och mycket över, men ännu finns det utrymme för enstaka framgångssagor med nya fantasisummor; det Suikoden-doftande japanska rollspelet Eiyuden Chronicle avlutade dess Kickstater-kampanj i helgen, och spelet drog in över 4,5 miljoner dollar!

Detta betyder att endast Shenmue 3 (6,3 miljoner dollar) och Bloodstained: Ritual of the Night (5,5 miljoner dollar) har lyckats bättre på plattformen. Precis som fallet var med de två ovan nämnda spelen så kan vi tillskriva stora delar av intresset till det namnstarka utvecklingsteamet, då Eiyuden Chronicle återförenar Suikoden-skaparen Yoshitaka Murayama med karaktärsdesignern, producenten och författaren Junko Kawano.

Eiyuden Chronicle utlovar över 100 karaktärer att rekrytera, och så kommer spelaren få sköta ett eget samhälle, komplett med fästning, kafeteria (med personal) och teater, där rekryter kan framföra pjäser.

Eiyuden Chronicle siktar på lansering hösten 2022. Här är Kickstarter-trailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar