facebook_pixel
THQ Nordic plockar på sig ett helt gäng nya spelstudior, däribland Metro-skaparna

THQ Nordic plockar på sig ett helt gäng nya spelstudior, däribland Metro-skaparna

THQ Nordic (eller snarare THQ Nordic-ägarna Embracer Group) är inga främlingar för uppköp av spelstudior, även om man förståndigt nog tagit det ganska lugnt hittills i år. Fram tills nu det vill säga, då Embracer Groups mediasektion plötsligt har belägrats av hela åtta nya pressmeddelande om uppköp.

Det rör sig om 4A Games (utvecklare av Metro-serien), New World Interactive (Insurgency: Sandstorm), Deca Games (free-to-play-experter), Vermila Studios (skräckspelet Crisol: Theatre of Idols), Rare Earth Games (utvecklar ett online-actionspel), Palindrome Interactive (baserade i Skövde, lanserar debuttiteln Immortal Realms: Vampire Wars den 28 augusti), Pow Wow Entertainment (utvecklar två titlar, en baserad på ett av THQ Nordics varumärken, och ett helt nytt multiplayer-plattformsspel i roguelike-stil) samt Sola Media (barnfilmsbolag).

I februari köpte Embracer Group även upp Saber Interactive (World War Z), en vecka efter att man offentliggjorde grundandet av en ny studio, som leds av tidigare Bohemia-anställda. Det är mycket nu!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar