facebook_pixel
Spelunky 2 kommer till konsol i september, släpps till pc “kort därpå”

Spelunky 2 kommer till konsol i september, släpps till pc “kort därpå”

2017 annonserades Spelunky 2. Sedan dess har vi endast fått sporadiska uppdateringar, såsom att spelet handlar om faderskap, och bjuder på onlinespelande och vätskefysik. I mars i år berättade dock skaparen Derek Yu att lanseringen “kryper närmare och närmare”, och nu är den, faktiskt, nästan här!

Under Sonys State of Play-stream, som ägde rum igår kväll, fick vi nämligen en ny trailer för Spelunky 2, där Derek Yu bjöd på gott om spelsekvenser, tillsammans med ett spikat lanseringsdatum; Spelunky 2 släpps den 15 september (om mindre än en månad!) till Playstation 4, och pc-lanseringen (via Steam) kommer följa “kort därefter”, då Derek Yu med vänner behöver lite “extra tid” för att finslipa onlinespelandet på pc. Lanseringsdatumet för Spelunky 2 till Steam kommer således avslöjas “snart”.

Här är den nya Spelunky 2-trailern och Derek Yus tweet om pc-versionen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar