facebook_pixel
Sega kommer fortsätta porta äldre spel till pc efter framgångarna med Persona 4 Golden

Sega kommer fortsätta porta äldre spel till pc efter framgångarna med Persona 4 Golden

Tidigare i sommar släpptes Atlus rollspelsmästerverk Persona 4 Golden till pc, hela åtta år efter den ursprungliga Playstation Vita-lanseringen, till tonerna av hyllningskörer (däribland 93 procent av undertecknad ) och rejäla försäljningsframgångar (500 000 Steam-exemplar under den första månaden).

Personligen är jag inte det minsta överraskad av framgångarna, men uppenbarligen är Atlus-ägarna Sega det, som nu ser möjligheter för portningar av fler, äldre konsolklassiker till pc:n. Dessutom kommer man börja ta pc:n i beaktande redan under planeringsstadiet för nya titlar.

– Vi remastrade Persona 4 Golden, en titel som tidigare sålts för Playstation Vita, och släppte den för försäljning på Steam under detta räkenskapsår. Tack vare den fina kritiken och dess låga försäljningspris blev försäljningen mycket starkare än förväntat., sade Haruki Satomi, vd hos Sega Sammy, under ett kvartalssamtal med investerare (via Personacentral).

– Vi kommer fortsätta med att aktivt marknadsföra portningar av tidigare släppta titlar till Steam och nya plattformar. Vi förhandlar även med plattformsägare om nya spel i framtiden, och vi överväger gynnsamma försäljningsvillkor för varje titel. Bland dem finns åtgärder som att förbereda pc-versioner av titlarna från början, med multi-formats-lanseringar i åtanke.

Kan vi förvänta oss pc-portningar av Persona 3 och Persona 5 här näst?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar