facebook_pixel
Rocksteady Studios anklagas för sexuella trakasserier, utlovar bättring

Rocksteady Studios anklagas för sexuella trakasserier, utlovar bättring

Tidigare den här månaden bekräftade äntligen Batman: Arkham-skaparna Rocksteady Studios att man utvecklar ett Suicide Squad-spel, som dessutom kommer premiärvisas under DC Fandome, som går av stapeln ikväll kl. 19:00 svensk tid. Innan dess måste vi dock lyfta fram en annan viktig sak.

I tisdags anklagades Rocksteady Studios nämligen för att inte ha agerat när uppgifter om sexuella trakasserier hos studion bubblade upp till ytan under hösten 2018 (via The Guardian). 10 av studions dåvarande 16 kvinnliga anställda undertecknade ett brev med anklagelser om “öknamn för det transsexuella communityt”, “diskussioner om en kvinna på ett nedsättande eller sexuellt sätt med andra kollegor” samt “oönskade närmanden, lömska blickar mot delar av en kvinnas kropp och olämpliga kommentarer på kontoret”.

Nu har Rocksteady Studios uttalat sig om dessa anklagelser via Twitter, där man bekräftar att de ägde rum, men att man samtidigt vidtog åtgärder, bland annat i form av “allvarliga åtgärder”, däribland disciplinering och uppsägning av personal. Därtill har man alldeles nyligen anlitat ett “utomstående och självständigt” team, som Rocksteadys anställda kan prata med på tu man hand. Man försöker också kontakta alla kvinnliga anställda som lämnat Rocksteady Studios under de senaste två åren, för att be dem prata med intervjuarna.

Här är Rocksteady Studios tweet om de nya åtgärderna.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar