facebook_pixel
Rapport: Splinter Cell återuppstår – som animerad Netflix-serie!

Rapport: Splinter Cell återuppstår – som animerad Netflix-serie!

En eventuell återkomst för Ubisofts klassiska smygarserie Splinter Cell har diskuterats i åratal, nu senast för några veckor sedan, då den italienska röstskådespelaren för Splinter Cell-hjälten Sam Fisher hävdade att “nästa Splinter Cell släpps 2021″, och därtill betecknas som en “slutgiltig episod”.

Nu har det dock visat sig att Sam Fisher måhända återvänder i en helt annan form (även om spelet också säkert blir av vid någon tidpunkt); Variety rapporterar nämligen att Neflix ingått ett avtal med Ubisoft, som kommer resultera en animerad serie baserad på just Splinter Cell, som kommer rullas ut i två säsonger och 16 episoder.

Variety beskriver tilltaget som “anime”, men eftersom ingen japansk inblandning har bekräftats ännu (John Wick-författaren Derek Kolstad kommer skriva manus och agera exekutiv producent, men animeringsstudion är tills vidare okänd) anser jag att det är lite väl kraftfulla uttryck att börja slänga sig med i detta tidiga skede.

Netflix ser uppenbarligen stort värde i animerade serier baserade på konsol- och datorspel, då man nyligen också bekräftade en Beyond Good & Evil-film av Detective Pikachu-meriterade regissören Rob Leterman. Även den animerade Cuphead-serien kommer ha premiär väldigt, väldigt snart.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar