facebook_pixel
Quake 3 Arena skänks bort via Bethesda Launcher fram till torsdag

Quake 3 Arena skänks bort via Bethesda Launcher fram till torsdag

De senaste veckorna har både Quake och Quake 2 skänkts bort gratis via Bethesda Launcher. Och nu har det blivit dags för Quake 3 Arena, Id Softwares klassiska dödsskjutare från millennieskiftet, som än idag kan betraktas som ett av världens mest fulländade spel, i alla fall om du frågar undertecknad.

Varje enskilt moment i Quake 3 Arena är noga avvägt; alla vapen fyller sina funktioner, och nivåerna känns som livsfarliga karuseller, där den spelare som rör sig snabbast allt som oftast lyckas tillskansa sig de allra mest potenta powerupsen, vilket kan vara avgörande under de ofta blott sekundlånga skottväxlingarna. Fysiken är oklanderlig och den idag rätt  sparsmakade audiovisuella designen kommer aldrig i vägen samtidigt som den ger spelet en väldigt säregen känsla. Raketernas “wooosh” ger mig fortfarande rejäla rysningar, 20 år senare.

Quake 3 Arena skänks bort fram till kl. 18:00 på torsdag kväll, den 20 augusti. Här är det klassiska introt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar