facebook_pixel
Pharaoh: A New Era är en remake av den klassiska stadsbyggaren

Pharaoh: A New Era är en remake av den klassiska stadsbyggaren

I höstas annonserades Nebuchadnezzar, en historisk stadsbyggare som påminner inte så lite om Impression Games klassiska Pharaoh, som släpptes redan 1999. En ohotad nisch, kan tyckas, men nu har det tuffaste möjliga motståndet presenterat sig i form av Pharaoh: A New Era!

Som namnet antyder är Pharaoh: A New Era en officiell remake av Pharaoh och dess expansion Cleoptra: Queen of the Nile, och du kan kolla in annonseringstrailern här nedan och läsa mer om spelet på Steam.

För utvecklingen står Triksell Interatctive (som tidigare gett oss stadsbyggaren Lethis: Path of Progress från 2015), och vi kan förvänta oss “över 50 uppdrag och över 100 speltimmar”, som sträcker sig över 4000 år av egyptisk historia, däribland byggandet av pyramiderna, Sfinxen och Alexandrias fyrtorn. Ganska episkt!

Pharaoh: A New Era släpps “snart”. Här är annonseringstrailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar