facebook_pixel
Nya Football Manager-spel kommer i år, men de släpps senare än planerat

Nya Football Manager-spel kommer i år, men de släpps senare än planerat

Football Manager 2020 släpptes i november, och vi belönade Sports Interactives fotbollssimulator med betyget 87 procent i vår recension. Hittills har vi inte hört något alls om Football Manager 2021, och av allt att döma kommer det dröja ett tag till baserat på ett öppet brev av av Miles Jacobson, studio director.

Precis som de flesta andra verksamheter i världen har Sports Interactive haft ett tufft 2020, då distansarbetet har gjort det betydligt svårare att utveckla spel. Fotbollens vara och icke vara under 2020 har också satt sina spår i form av flyttade transfer-fönster och de olika ligornas förhållningssätt till den rådande pandemin.

Men 2020 kommer inte bli ett år utan Football Manager.

– Vad jag kan bekräfta idag är att trots alla problem som pågår i världen, så kommer nya Football Manager-spel släppas senare i år. De kommer levereras lite senare än vi ursprungligen planerade, men de kommer ha exceptionellt starka feature-sets … även om de skiljer sig från de som vi trodde att vi hade bestämt oss för i januari, då jag färdigställde mitt “dröm-feature-set”.

Miles Jacobson tillägger också att “våra spel kommer finnas på fler plattformar och göras tillgängliga via fler butiker än någonsin tidigare då de lanseras senare i år”, vilket framgångsrikt dödar eventuella farhågor om att Football Manager-serien plötsligt skulle bli Epic Games Store-exklusiv eller något liknande.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar