facebook_pixel
Nya Battletoads släpps nästa månad – spana in lanseringstrailern

Nya Battletoads släpps nästa månad – spana in lanseringstrailern

Om du är lika antik som jag kanske du kommer ihåg Battletoads. I början på 90-talet var den här Turtles-inspirerade serien en institution på NES, ökänt för sin oförlåtande svårighetsgrad. Nu är det dags för en helt ny generation att lära sig vad riktig smärta är.

En reboot av serien, med det passande namnet Battletoads, har varit under utveckling sedan 2018 (vi pratade rentav om det i ett gammal podcast-avsnitt) och har ni begåvats med ett släppdatum. Den 20e augusti är det som gäller, vilket förkunnas i den här sprillans nya lanseringstrailern:

Battletoads utvecklas av Rare som även låg bakom originalspelet från 1991. Det sista spelet med paddorna släpptes 1994 så det är på tiden att deras attityd återupplivas för en modern publik. Rebooten tycks blanda stilar och genrer lika friskt som sina föregångare och det är svårt att värja sig mot den tecknade stilen. Om det räcker för en värdig revival får vi alltså se den 20e augusti.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar