facebook_pixel
Grand strategy-titeln Grand Tactician early access-debuterar nästa vecka

Grand strategy-titeln Grand Tactician early access-debuterar nästa vecka

Det är inte bara svenska giganterna Paradox Interactive som utvecklar grand strategy-spel, har det visat sig; vänligen säg hej och hallå åt Oliver Keppelmüller och hans Grand Tactician: The Civil War (1861-1865), som kommer early access-debutera via Steam nästa veckas fredag, den 21 augusti.

Som titeln antyder äger spelet rum under det amerikanska inbördeskriget (ett mer kontroversiellt ämne under 2020 än Oliver Keppelmüller förmodligen hade räknat med på förhand) och man kommer få slåss för både nord- och sydstatarna, och även påverka historiens gång, exempelvis i form av europeisk inblandning. Grand Tacticians early access-period förefaller dock bli betydligt kortare än normalt, då man redan nu har meddelat att man siktar på att spelet ska bli “klart” innan slutet av 2020. Det är, faktiskt, ganska snart!

Här är en pre-alpha-trailer för Grand Tactician, tillsammans med 40 minuter månadsfärskt gameplay.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar