facebook_pixel
Fortnite förklarar krig mot Apple och Google

Fortnite förklarar krig mot Apple och Google

Håhåjaja! En hel del har hänt inom Fortnite-sfären det senaste dygnet, och här är vårt bästa försök att sammanfatta situationen; under gårdagen genomförde Fortnite-utvecklarna Epic Games en permanent prissänkning för in-game-valutan V-Bucks, för att visa sitt missnöje över Apples och Googles villkor.

Om spelare köper sina V-Bucks direkt genom Epic kan (kunde?) man därför inhandla in-game-valutan betydligt billigare (en skärmdump hos Rock Paper Shotgun visar jämförelsen mellan Epics 8 dollar och Apples 10 dollar, en skillnad som uppstår på grund av att Apple och Google vill ta 30 procent av transaktionerna).

Både Apple och Google har reagerat genom att ta bort Fortnite från App Store och Play Store, vilket i sin tur har lett till att Epic Games har stämt duon. Därtill har Epic Games också, och det är här det blir galet på riktigt, publicerat en reklamfilm under hahtaggen #FreeFortnite, som är en direkt parodi av Apples egna dystopiska 1984-parodi, tillsammans med ett blogginlägg om ärendet. Epic Games livestreamar också reklamen non-stop på Fortnites Youtube-kanal, där chatten svämmas över av just #FreeFortnite.

Här är Epic Games Apple-parodi, följd av Apples 1984-parodi.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar