facebook_pixel
Co-op-fokuserade rts:et Dwarfheim early access-debuterar i höst

Co-op-fokuserade rts:et Dwarfheim early access-debuterar i höst

Sedan lanseringen av det numera tio år gamla Starcraft 2 (som fick en hyfsat enorm uppdatering för att uppmärksamma jubileumsdagen här om veckan) har inte särskilt mycket hänt inom den en gång så livskraftiga rts-genren. Försök har dock gjorts för att ta saker framåt, och i höst anländer ännu ett!

Pineleaf Studio och Merge Games har nämligen annonserat att deras Dwarfheim kommer lanseras i early access via Steam någon gång i höst. Spelet beskrivs som “nästa generation av rts-spel”, och kommer inkludera ett “spännande asymmetriskt co-op-spelläge, som kommer tilltala fans av multiplayer-spel”.

Framgångar kommer nås via effektiv rollfördelning då de tre unika spelarklasserna “builder”, “miner” och “warrior” kräver närgående samarbete. Detta betyder också att Dwarfheim kan bli ett spel för dig som njuter av specifika delar av rts-genren (exempelvis basbyggande) men gärna slipper fundera alltför hårt på allt det där andra.

Här är en Dwarfheim-trailer från tidigare i sommar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar