facebook_pixel
Call of Duty Black Ops: Cold War presenteras förmodligen på fredag

Call of Duty Black Ops: Cold War presenteras förmodligen på fredag

Förra veckan bekräftade Activision att det nya Call of Duty utvecklas av Treyarch och Raven Software, och släpps senare i år. Trots detta lyser en annonsering fortfarande med dess frånvaro, men nu verkar det äntligen närma sig då en digital skattjakt har lett till slutsatsen att spelet avslöjas nu på fredag.

Det rör sig om ett så kallt ARG (alternate reality game) som har kartlagts av youtubaren NoahJ456 i den fem timmar långa, arkiverade livestreamen här nedan. Men om du inte har fem timmar till övers så tillhandahåller VCG en sammanfattning, med avstamp i en pr-låda innehållande projektorer och kartor (amerikanska och ryska), som tids nog ledde till världsmästerskapet i schack årgång 1972 (där amerikanen Bobby Fischer besegrade ryssen Boris Spassky), vars matchdrag i sin tur pekade till pawntakespawn.com.

Sidan bjuder inte på särskilt mycket intressant, men doftar väldigt 80-tal (vilket ligger väl i linje med antagandet att det nya spelet kommer heta Call of Duty Black Ops: Cold War). Om man väntar ett tag byts dock klockslaget 12:00 på videobandspelaren ut mot siffrorna 08-14 – fredagen den 14 augusti, med andra ord!

Här är youtubaren NoahJ456:s arkiverade livestream om Call of Duty-skattjakten.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar