facebook_pixel
Atomic Heart visar upp sig i ny gameplay-video

Atomic Heart visar upp sig i ny gameplay-video

Vi har skrivit om Atomic Heart, det nya förstapersonsspelet av Mundfish, ett flertal gånger tidigare, nu senast i början av februari. Tidigare har det varit lätt att jämföra spelet med Bioshock och Nier: Automata, men i och med det nya gameplay-klippet här nedan börjar jag tänka på två helt andra spel.

Under sju och en halv minuter får vi nämligen bevittna synnerligen tunga förstapersonsstrider i blankpolerade sci-fi-miljöer mot både förvuxna insikter och en hårig, tentaklig primatliknande figur, två element som får åtminstone mig att tänka på The Surge 2 (inte minst tacka vare staminamätaren och den tunga cirkelbladsutrustade påken) och Prey (den generella estetiken för både miljöer och fiender). Sämre inspirationskällor kan man ha, och musiken (av Wolfenstein– och Doom-kompositören Mick Gordon) går inte av för hackor heller!

Atomic Heart har ännu inget spikat lanseringsdatum. Här är det nya gameplay-klippet.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar