facebook_pixel
Age of Empires 3: Definitive Edition släpps i oktober, och man kan spela som svenskar!

Age of Empires 3: Definitive Edition släpps i oktober, och man kan spela som svenskar!

2018 släpptes Age of Empires: Definitive Edition, en nyversion av Ensemble Studios klassiska rts från 1997. Jocke Kilman nöjde sig dock med att det dela ut betyget 60 procent, tillsammans med omdömet “en trogen och gedigen uppdatering av ett spel som tyvärr inte är lika roligt att spela längre”.

Age of Empires 2: Definitive Edition, som släpptes i fjol, var dock en betydligt mer munter historia, som fick Jocke Kilman att dra på smilbanden och sträcka sig till betyget 80 procent, och slutomdömet “en gedigen remaster som putsar till historiens vingslag en aning”. Nu kommer mera, och dessutom väldigt, väldigt snart!

Age of Empires och Gamescom verkar gå hand i hand, så det kom inte som en överraskning att Age of Empires 3: Definitive Edition avtäcktes under mässans öppningsshow igår kväll, då vi fick både en första trailer och ett spikat lanseringsdatum. Age of Empires 3: Definitive Edition släpps via Steam (och Microsoft Store) den 15 oktober, och utöver uppdaterad grafik och mekanik hittar via två nya spellägen (historiska strider och utmaningsuppdrag), tillsammans med två nya spelbara civilisationer, i form av inkafolket och svenskarna. Skål!

Här är annonseringstrailern för Age of Empires 3: Definitive Edition.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar