facebook_pixel
World of Warcraft: Shadowlands kommer skrota avgiften för könsbyte

World of Warcraft: Shadowlands kommer skrota avgiften för könsbyte

Visste du att Blizzard tar betalt för att låta spelare byta kön på sina karaktärer i World of Warcraft? Det var nyheter för mig, och tack och lov kommer idén avskaffas i och med lanseringen av den kommande expansionen Shadowlands, vars betatest drar igång nästa vecka inför lanseringen i höst.

Uppgifterna om de skrotade könsbyteavgifterna (som tydligen krävde dig på hela 15 euro) har nått oss via Eurogamer, där den exekutiva producenten John Hight säger att den gamla praxisen “inte sänder rätt meddelande”, och att man därför kommer göra könsbytena helt gratis i World of Warcraft: Shadowlands.

Förändringen anländer tätt inpå forum-inlägget där Blizzard förklarade karaktären Pelagos, som tidigare levde som kvinna, men har valt att identifiera sig som man i efterlivet. Ursprungligen refererade Blizzard till Pelagos med “de/dem” i dialoger, man man nu ändrat detta till “han/honom” eftersom det anses vara “mer respektfullt gentemot karaktärens önskningar att identifieras som man”. Det här är första gången som Blizzard pratat om en öppet transsexuell karaktär i World of Warcraft, men enligt John Hight har karaktärer med annorlunda könsidentiteter funnits i spelet redan tidigare, även om man har föredragit att “hålla saker subtila” fram tills nu.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar