facebook_pixel
The Settlers har skjutits upp “tills vidare”

The Settlers har skjutits upp “tills vidare”

För att fira strategiserien The Settlers 25 års-jubileum utannonserade Ubisoft ett nytt spel i serien, kallat just The Settlers. Det var 2018 och sedan dess har spelets släpp knuffats fram flera gånger.

Först var det tänkt att The Settlers skulle släppas redan 2019, sedan var det 2020 som gällde. Nu har utvecklarna gått ut med att de istället skjuter på släppet på obestämd tid.

I ett meddelande på spelets blogg skriver de följande:

– Vi är otroligt tacksamma för eran feedback, och de senaste månaderna under våra tester har en sak blivit tydlig: trots att vi är på rätt väg att leverera ett bra spel så vill vi verkligen leverera ett exceptionellt spel.

Helt enkelt behöver de mer tid för att bygga vidare på en tydligen redan solid grund för att skapa ett spel värdigt sin serie. Tanken är förmodligen att teamet har mer chans att fokusera på det utan ett satt släppdatum som hänger över deras huvuden.

Om det är värt väntan återstår att se när The Settlers släpps, när det nu blir.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar