facebook_pixel
Spelare har äntligen hittat världen i Minecrafts titelskärm!

Spelare har äntligen hittat världen i Minecrafts titelskärm!

Om du någonsin har spelet Minecraft är du förmodligen välbekant med dess tidigare titelskärm, och Minecraft-världen som snurrade i bakgrunden fram tills version 1.13. Dess “seed” (det unika siffervärdet som Minecraft genererar världar ifrån) har dock varit höljd i dunkel – fram tills nu, det vill säga!

Hos Reddit påstår sig nämligen ett gäng entusiastiska Minecraft-spelare äntligen ha hittat den mytomspunna seeden från 2011, och om du vill kolla in den på egen hand behöver du bara mata in 2151901553968352745 eller 809186798749332631 i betaversion 1.7.3 av Minecraft, och bege dig till koordinaterna X=61.48~, Y=75, Z=-68.73~. Som du märker finns det alltså två alternativ, vilket är lite förvirrande, men gott nog.

Fyndet är en del av ett initiativ som startades den 14 juni i år, som använder sig av projektet [email protected], som låter användare låna datorkraft till “Minecraft-relaterad forskning”. Samma projekt eftersöker också för närvarande den högsta kaktusen i Minecraft, och det nuvarande rekordet är 22 block.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar