facebook_pixel
Satisfactory säljer snabbare på Steam än Epic Games Store

Satisfactory säljer snabbare på Steam än Epic Games Store

Satisfactory släpptes förra året exklusivt på Epic Games Store innan det till slut dök upp på Steam för en månad sedan. Där har det redan blivit en succé, men nu vet vi exakt hur många ex spelet sålt via endera affär.

I en ny video går utvecklarna Coffee Stain igenom de exakta siffrorna. Fram till den 30e juni hade spelet sålt 1,326,518 exemplar. Av dessa var 958,917 från Epic, varav resterande 367,601 kom från Steam.

Jace Varlet tar upp ett par faktorer som hjälper att förklara detta. Mest uppenbart är att Steam fortfarande är den absolut största plattformen för digitala pc-spel. Sedan var Satisfactory också en del av Steams sommarrea där det såldes med 10% rabatt. Förvisso var spelet också rabatterat på Epic Games Store men inte så tidigt. Han påpekar också:

Satisfactory är ett bättre spel nu. Det har mer features. Det har haft ett år av exponering.

Han sammanfattar genom att säga att han tror Steams siffror kommer att överstiga Epics, vilket låter rimligt.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar