facebook_pixel
Playerunknown’s Battlegrounds har sålt 70 miljoner exemplar

Playerunknown’s Battlegrounds har sålt 70 miljoner exemplar

Folk pratar inte om Playerunknown’s Battlegrounds längre, men faktum är att den ursprungliga battle royale-giganten fortfarande säljer som smör; i slutet av fjolåret nåddes vi av uppgifterna att spelet hade sålt 60 miljoner exemplar och nu, sju månader senare, har en ny milstolpe nåtts.

Gamesindustry.biz rapporterar nämligen att Playerunknown’s Battlegrounds numera har sålt i 70 miljoner exemplar till pc och konsoler (mobilversionen inkluderas inte), vilket alltså betyder att spelet har nått ut till ytterligare 10 miljoner användare hittills i år. Av detta kan vi således utläsa att spelet sålt mer och snabbare än under den motsvarande perioden i fjol (hej, coronakrisen!), även om det just idag “bara” är det tredje mest spelade spelet på Steam, efter de eviga Valve-giganterna Couter-Strike: Global Offensive och Dota 2.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar