facebook_pixel
Obsidian tolkar The Elder Scrolls – kolla in annonseringstrailern för Avowed!

Obsidian tolkar The Elder Scrolls – kolla in annonseringstrailern för Avowed!

I våras fastslog Bethesda att The Elder Scrolls VI inte kommer bli aktuellt “på åratal ännu”, och att det kommer släppas först efter Starfield, vilket rimligtvis torde placera lanseringen någonstans kring 2023 eller 2024. Men förhoppningsvis kommer vi få ett utmärkt substitut betydligt tidigare än så!

Under Xbox Games Showcase igår kväll annonserade nämligen Obsidian Entertainment (som numera ägs av Microsoft) sitt Avowed, studions “nästa episka förstapersonsrollspel, som utspelas i fantasyvärlden Eora”. Xbox Game Studios-chefen Matt Booty tillade att “när Obisidian Entertainment anslöt till Xbox Game Studios så sade de att det är detta episka spel de ville göra”, vilket antyder att Obsidian funderat länge på konceptet.

Obsidian Entertainment är inga främlingar för förstapersonsrollspel i Bethesda-stil då man tidigare har släppt det hyllade Fallout: New Vegas (som vi utsåg till 2010-talets sjätte bästa spel tidigare i år) och fjolårets Fallout-doftande The Outer Worlds (recension). Avowed blir dock första gången som studion försöker konkurrera med The Elder Scrolls på ett sådant uppenbart sätt, så det ska bli spännande att se vart saker bär.

Spelet har tills vidare inte något tilltänkt lanseringsfönster, och förmodligen dröjer ett bra tag då det utvecklas exklusivt för kommande Xbox Series X och Windows 10-datorer, och alltså inte kommer bli spelbart på nuvarande konsoler (till skillnad från många andra spel som Microsoft utvecklar just nu).

Här är annonseringstrailern för Avowed.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar