facebook_pixel
Mundaun är ett handritat skräckspel, kolla in annonseringstrailern

Mundaun är ett handritat skräckspel, kolla in annonseringstrailern

Imorgon släpps Amanita Designs handritade och fantastiska pusseläventyr Creaks (Erik Bergerus belönade det med massiva 92 procent i vår recension) och nu väntar mera inom området; Mundaun är en förstapersonsskräckis, vars mest iögonfallande egenskap är just den handritade grafiken.

Du kan kolla in den stämningsfulla annonseringstrailern för Mundaun här nedan, och via Steam får vi reda att spelet utvecklas av Hidden Fields, som tidigare legat bakom den likaledes visuellt slående prototypen The Colony, som du kan ladda ner helt gratis via Itch. Mundaun utspelas i de “mörka och avlägsna alperna”, där du får utforska en rad olika områden och upptäcka hemligheter, överleva “fientliga möten”, köra fordon och fylla inventoryn med föremål, för att lösa ett gäng handskapade pussel.

Låter som en öppnare tolkning av klassiska skräckspel som Amnesia: The Dark Descent med andra ord, intryck som förstärks av att spelet även har en “rädslemekanik”, som gör dig långsammare ju fler fasor du utsätts för.

Mundaun planeras släppas våren 2021. Här är annonseringstrailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar