facebook_pixel
Hideo Kojima vill jobba tillsammans med skräcklegendaren Junji Ito

Hideo Kojima vill jobba tillsammans med skräcklegendaren Junji Ito

För några veckor sedan släpptes Hideo Kojimas egensinniga och vackra transportäventyr Death Stranding äntligen till pc, en eskapad som Rikard Olsson belönade med betyget 77 procent och motiveringen “ett unikt experiment som lyckas mer än det brister” i vår massiva recension.

Death Stranding släpptes dock till konsol redan i höstas, vilket rimligtvis torde betyda att Hideo Kojima sedan länge har gått vidare till nästa projekt. Faktum är att han i november antydde att han jobbade på ett nytt skräckspel (som kanske eller kanske inte återanvänder de idéer han hade för nerlagda Silent Hills) och nu har det visat sig att han även vill blanda in skräcklegendaren och mangatecknaren Junji Ito i arbetet.

– Jag känner regissör Kojima och vi har fört diskussioner om att han kanske har ett skräckbaserat spel som han kanske kommer göra, sade Junji Ito under en intervju med Comicbook. Så han har bjudit in mig för att jobba med det, men det finns inga detaljer ännu.

Junji Ito har främst gjort sig känd för den makabra stilen i hans mangaserier, däribland Tomie och hans prisbelönta mangaadaption av Mary Shelley’s Frankenstein, och enligt filmregissören Guillermo del Toro var han även en tidig samarbetspartner för Silent Hills innan den dramatiska nedläggningen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar